Impian Rumah Mampu Milik -Pinjaman Tanpa Faedah?

kos berpatutan

lokasi terpilih

tanpa faedah

patuh syariah

 

Tiada siapa yang tidak mahukan rumah menjadi hak milik sendiri. Namun persoalan apakah pilihan yang ada bersesuaian dengan kemampuan.

Bayangkan anda boleh memiliki rumah bukan sekadar pada harga mampu milik malah beroleh pinjaman tanpa faedah.

Iya, tanpa faedah. Sesungguhnya tiada yang mustahil. Persoalannya bagaimana?

Realiti Pemilikan Rumah

Terlebih dahulu sebelum kita pergi kepada menjawab soalan bagaimana mari kita kupas senario hartanah yang berlaku secara realiti pada hari ini.

Harga hartanah saban hari dan masa semakin meningkat.

harga tanah daulu & sekarang

Ayuh kita lihat rumah kos rendah pada sekitar 70’an harganya disekitar RM25K di kawasan bandar namun pada hari ini tahun 2020 iaitu 50 tahun selepasnya nilai pada keluasan yang sama di bandar meningkat kepada lebih RM100K malah di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur ia mencecah RM250K dan ke atas.

harga semakin meningkat

Ini dikaitkan faktor permintaan dan penawaran. Permintaan yang semakin meningkat manakala penawaran iaitu hartanah yang semakin terhad bergantung kepada lokasi strategik menyebabkan nilai hartanah semakin meningkat.

 

skim pinjaman beserta fedah

Amat lazim pada hari ini bagi pinjaman disertakan faedah. Kita sentiasa akan dibentangkan BLR semasa yang menentukan bayaran pinjaman bulanan di nisbahkan kepada jumlah pinjaman pokok beserta faedah dan di nisbahkan dengan tempoh jangkamasa pinjaman.

Pastinya jumlah asal iaitu pokok jika dibandingkan dengan jumlah bayaran pinjaman bulanan akan berganda pada akhir tempoh pinjaman. Ingat semakin lama tempoh pinjaman maka semakin besar faedah yang anda perlu tanggung.

ASPIRASI KAMI

Solusi Alternatif

Menyedari kepada permasalahan ini kami beraspirasi untuk mewujudkan alternatif kepada pemilikan rumah mampu milik tanpa faedah bagi mereka yang layak.

4.7

INSPIRASI KAMI!

Productivity, Business

Inspirasi kami adalah anda memiliki dan tinggal di rumah sesuai dengan kemampuan tanpa faedah terutamanya bagi orang Islam tanpa mengira bangsa atau suku kaum dalam memenuhi tuntutan larangan meminjam atau memberi pijaman tanpa faedah untuk mengurangkan beban serta patuh syariah agar tidak tergolong dari mereka yang ingkar kerana firman Allah

“Riba perangi Allah dan Rasul”.

4.4

Kami Tawarkan Anda..

Kami memilih untuk mengambil langkah yang bukan konvensional pada skala kecil sebagai langkah permulaan dengan niat berbakti pada tuhan dan umat untuk sepanjang zaman. Semoga dengan melaksanakan aspirasi ini kami beroleh redha pencipta dan juga manusia.

TIADA FAEDAH PINJAMAN

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia

rumah mampu milik

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia

PATUH SYARIAH

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia

LOKASI TERPILIH

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia

Golongan Sasar Kami

Kami memilih untuk mengambil langkah yang bukan konvensional pada skala kecil dengan niat berbakti pada tuhan, umat dan negara untuk sepanjang zaman. Semoga dengan melaksanakan aspirasi ini kami beroleh redha pencipta dan juga manusia.

TIDAK PUNYA RUMAH

BERAGAMA ISLAM

BERPENDAPATAN KECIL

WARGANEGARA MALAYSIA

}

TIADA HAD BANGSA

Bilakah Aspirasi Akan Ditunaikan?

Aspirasi kami bakal direalisaiskan pada tahun 2023 iaitu 3 tahun dari sekarang. Namun kami berharap ianya boleh dilaksanakan lebih awal.

Kami mengalu-alukan penyertaan dari mana-mana pihak samada individu, syarikat swasta, pemaju hartanah, NGO serta kerajaan dan lain-lain untuk bersama menjayakan aspirasi ini samada dalam bentuk sumbangan idea, pendapat, pengalaman, sumber tenaga kerja, kemahiran dan sebagainya.

Banyak lagi ingin kami kongsi akan perkembangan serta perancangan kami pada akan datang. Ikuti kami dari masa ke semasa.

ASPIRASI KAMI - 1 JANUARI 2023

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

ASPIRASI KAMI

FORUM-POOL IDEA

JOINT-VENTURE NETWORK

“Sed porttitor lectus nibh. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Sed porttitor lectus nibh. Donec sollicitudin molestie malesuada. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Proin eget tortor risus”

John Doe, Extra Sapce

“Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Nulla quis lorem ut libero”

Donna Smith, Monarch Social

“Sed porttitor lectus nibh. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Donec rutrum congue leo”

Dave Block, Bloom Lead Gen

SERTAI KAMI HANYA DENGAN RM1?

Jika anda punya pilihan pemilikan rumah mampu milik patuh syariah tanpa faedah kenapa perlu berpaling arah dengan kos yang lebih mahal lagi membebankan.

Ingin sertai aspirasi kami dan dapatkan maklumat terkini senarai rumah hanya pada kadar RM1 setahun/seumur hayat?